Yunet
 

Zdravlje

Nov ultrazvučni aparat stigao u Opovo  zahvaljujući Pokrajini

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. decembar 2022. • 19:46 •

Nov ultrazvučni aparat stigao u Opovo  zahvaljujući Pokrajini

Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedio pokrajanski Sekretarijat za zdravsto, u Dom zdravlja Opovo stigao je nov ultrazvučni aparat. Osim standranih pregleda koji mogu da se obavljaju na ovom aparatu, priodata mu je i kardiloška sonda.

Kako bi zaokružili rendgen dijagostiku, Dom zdravlja Opovo pored kupljenog novog najsavremenijeg redgen aparata, nabavljena su i dva ulrazvuzčna. Jedan je postavljen u ginekološkoj, dok se drugi nalazi u internističkoj služni. Veoma su ponosni na ovaj aparat, kojim mogu da se obavljaju svi ultrazvučni pregledi.

– Ono što izdvaja ovaj ultrazvučni aparat u odnosu na onaj na ginekologiji je da je pridodata i kardiološka sonda. Želimo da zaokružimo dijagnostiku koja se može raditi ultrazvučnom metodom. Mnogo nam znači, kako bi internista koga planiramo u saradnji sa Kovačicom, da ima prostora da on dolazi, ova sonda će njemu značiti. Ona znači i za druga preglede koji se obavljaju u ovom Domu zdravlja jer mi sada nememo liste čekanja, mi pokrivamo ukupnu ultrazvučnu dijagnostiku sa dva aparata.

Doktorka Popović naglašava da je zahvaljujući novim aparatima koji su stigli u ovu zdravstvenu ustanovu sada moguće odmah posle pregleda kod izabranog lekara uraditi i specijalistči pregled, bez odlaska u veće zdravstvene centre.

– U danu se pogleda prostorno i vi u jednoj nedelji obavite sve rendgenološke preglede. Hitni se rade odmah. Za aparat smo aplicirali kod pokrajnskog Sekretarijata za zdravstvo i izašli su nam u susret u odvajanju ginekologije od ovog aparata i rendgena. Veoma smo zadovoljni što imamo aparat najnovije generacije.

Do kraja decembra u Domu zdravlja u Opovu trebao bi da počne da radi potpuno nov rendgen kabinet u kome se pored novog rendgena, nalazi sada i digitalizovani mamograf.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena