Yunet
 

Zdravlje

U Domu zdravlja Opovo Hitna pomoć radi 24 sata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. decembar 2022. • 18:17 •

U Domu zdravlja Opovo Hitna pomoć radi 24 sata

Dom zdravlja u Opovu ima Službu hitne medicinske pomoći koja radi 24 satA. Hitna pomoć ima 5 ekipa i raspolaže sa dva sanitetska vozila. Prema rečima doktorke Sofije Popović, direktorka Doma zdravlja ovo je veom značajno, jer u slučaju kada je neophodna brza intervencija lekara, Opovo ima Hitnu pomoć koja u kratkom vremenu stiže do pacijenata.

Služba hitne medicinske pomoći je benefit u malom Domu zdravlja kao što je ovaj u Opovu, kaže doktorka Sofija Popović, direktorka ove zdravstvene ustanove. Radi 5 ekipa u ovoj službi i njihov rad je organizovan nezavisno od izabranih lekara.

Dom zdravlja Opovo pokriven je 24 sata sa Službom hitne pomoći, kolege rade 12 sati, tako da su tu sve vreme za potrebe ovog stanovništva. To je priča koja tek sada zaživljava, dolaskom nove ministarke, bačen je akcenat za ovu službu. Naročito u ovim malim mestima, gde je akcenat na to da se na adekvatan i brz način pruži pomoć. Prava pomoć može da se pruži jedino ako imate prave ekipe Hitne pomoći, adekvatno ljudstvo i vozila.

Opovačka Hitna pomoć rasplaže i vozilima, kojima brzo stiže do ugroženih pacijenata. Često se dešava da oni pokriju i one kojima je neophodna pomoć u Čenti, naglašava doktorka Popović.

U nekom ranijem periodu nama je bilo urgentno potrebno vozilo za Hitnu pomoć, pa smo i dobili van svih konkursa od pokrajnskog Sekretarijata za zdravstvo. I lokalna samouprva je na lizing došla do vozila za rad ove službe i kupila ga. To vozilo je donacija opštine. Takođe smo aplicirali i dobili vozilo za pacijente na dijalizi, što nam je veoma značajno.

Tokom dnevne smene kada rade izabrani lekari i Kovid ambulanta, u Hitnoj pomoći u Opovu radi i jedan lekar. Tokom noćnih sati za sve one kojima mora da se pruži hitna medinska pomoć radi jedan lekar. U Domu zdravlja ističu da će u narednom periodu radti na tome da se kupi još vozila za potrebe ove službe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena