Yunet
 

Zdravlje

Za ginekologiju u Opovu obezbeđen nov ultrazvučni aparat

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. decembar 2022. • 18:08 •

Za ginekologiju u Opovu obezbeđen nov ultrazvučni aparat

Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedio pokrajnski Sekretarijat za zdravsto u Dom zdravlja u Opovo je stigao nov 4 D ultrazvučni aparat. Zahvaljujući ovom aparatu može da se prati tok trudnoće, pa buduće mame ne moraju da idu na preglede u druge zdravstvene centre.

U Domu zdravlja u Opovo postoji Služba ginekologije koja je dobila nov ultrazvučni aparat, čime je unapređen njihov rad, kaže dr Sofija Popović, direktorka ove zdravstvene ustanove. Pokrajniski Sekretarijat za zdravsto obezbedio je sredstva za kupovinu ovog aparata.

Dr Sofija Popović – direktorak Doma zdravlja Opovo

Imamo najnoviji Samsungov aparat koji u svrhu dijagnostike i ovom mestu to izuzetno znači. Od sada naši sunarodnici ne moraju da idu na dijagnostiku u Pančevo, Beograd ili ka većim centrim u tom prećenju trudnoće sada tu vrsti usluge dobijaju ovde u našem Domu zdravlja. Koleginica je jedna na specijalizaciji, kolega radi i smatramo da smo pokrili ginekologiju tehnički i ljudstvom i krećemo na druge službe, što nam je i cilj a naročito menedžemtu da obnovljamo kadar.

Zahvaljujujći ovom aparatu, tok trudnoće od začeća, do porođaja sada može da se prati izabrani ginekolog, što je veoma značajno budućim mamama.

Dr Sofija Popović – direktorak Doma zdravlja Opovo

Ovo je 4 D aparat, što znači da se sve vreme prati pol deteta prati se veličina …. kompletno cela trudnoća u zapis se može pratiti. I ono što je veoma bitno, ne mora se odlaziti u privatne ordincije i u potragu već kod svog izabranog doktora sve imate.

U Domu zdravlja u Opovu trenutno radi jedan ginekolog dok je još jedan lekar na specijalizaciji. Prema rečima doktorka Popović, to je dovoljno za broj osiguranika na teritoriji opštine Opovo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad