Yunet
 

Zdravlje

Nov rendgen stigao u Dom zdravlja u Opovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. decembar 2022. • 20:15 •

Nov rendgen stigao u Dom zdravlja u Opovu

Nov rendgen aparat stigao je u Dom zdravlja Opovo zahvaljujući projektu Svetske banke, koji je relizovan preko Ministarstva zdravlja. U pitanju je najnovija tehnologija, zahvaljujući kojoj će meštani opovačke opštine moći da preglede obave u svom mestu.

Dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo

To je u svakom slučaju nešto što će našim pacijentima biti adekvatno iskorišćen aparat. Najbitnije je da je taj aparat i ta tehnologija dostupna našem stanovništu i da skrati put ka dijagnostici da naši pacijenti ne moraju za neke bolje dijagostičke metode da odlaze ka većim centrima. Ovim smo zaokružili rendgen dijagnostiku sa tri ultrzvučna aparata i novim redgenom, kao i obnavljenjem rendgen kabineta.

U Domu zdravlja trenutno radi jedan radiolog, dok je drugi na specijalizaciji. Osim toga što pacijetni više neće morati da idu na snimanja u Beograd ili Pančevo i svi hitni slučajevi biće obavljeni u Opovu.

Dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo

Izuzetno je bitno da taj snimak bud odmah gotov, što je sada moguće jer i pre podne i popodne radi jedan rendgen tehničar. Ovakvu vrstu tehnologije mora da pokriva i adekvatno ljudstvo. Što se tiče Opova mislim da smo pokriveni i da usluga bude odmah pružena i dostupna.

Obnovljeno rendgen odeljenje urađeno je po standardnima, a ovde će raditi i drugi aparati naglašava doktorka Popović.

Dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo

-Pored rendgena ovde je i mamograf koji je sada digitalizovan i ono što ranije nismo imali je stomatološki rendgen aparat. Tako da smo zaokružili redgen dijagnostiku. Ispoštovani su standardi da bi jedan ovakav aparat ušao ovde, aparat se ovde postavlja i doćiće relevantna kuća u okviru celog projekta koja će izvršiti merenja, zračenja i ostalo i naši lekari i tehničari dobijaju i drugu licencu i sa te strane svi standardi su zadovoljeni

Doktorka Sofija Popović, direktorka Doma zdravlja u Opovu očekuje da će novo rendgen odeljenje početi da radi krajem decembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena