Yunet
 

Zdravlje

Dom zdravlja Alibunar nudi i specijalističke preglede

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. novembar 2022. • 14:45 •

Dom zdravlja Alibunar nudi i specijalističke preglede

Pacijenti koji se leče u Domu zdravlja Alibunar kod svog izabranog lekara pored osnovnog pregleda mogu da urade i niz specijalističkih. Pored laboratorije, radi se ultrazvuk štitne žlezde i abdomena.

Lekar opšte prakse u Alibunaru tokom dnevne smene ima obavezu da izlazi na teren. Tako smo prilikom obilaska Doma zdravlja Alibunar zadekli ukazivanje pomoći pacijentkinji u kollima kojoj je bila neophodna hitna lekarska pomoć.

„Jedno pacijentkinji smo ukazali pomoć bio je neophodan kiseonik .Ja sam ovde i najviše zaštićena jer radim druge oblasti dok moje kolege mnogo više izlaze na teren“, kaže doktorka Mira Pavlović Kovačević.

Nedavno je u Dom zdravlja Alibunar stigao i novi ultrazvučni apartat. Trenutno se ultrazvučni pregledi obavljaju na starom dok nov aparat ne bude postavljen.

„Radim ultrazvučne preglede štitaste žlezde, dojke i abdomena, dijagnostika je pojednostavljena, EKG aparat u previjalistu i jednu kompletnu dijagnostiku možemo da uradimo. Pacijente kod mene upućuju moje kolege sa terena kada se pojavi neki problem, nekad su to bolovi ali i laboratorijske analize pokažu. Ima kalkuloze kameja u žučnoj kesi takvo smo podnevblje volimo da pojedemo, pijemo vodu na Deliblatskom pesku smo, peskoviti su nam bubrezi i štitna žlezda, česte su auto imune bolesti“, navodi doktorka.

Broj mnogih bolesti među kojima je i hašimoto bolest štitaste žlezde češće se verovatno otkriva i zahvaljući boljoj dijagnostici. Nove bolesti često nastaju zbog prevelikog stresa, loših životnih navika bez fiziče aktivnosti. Ono što je svakako olakšica pacijentima iz Alibunara jeste što kod svog izabranog lekara mogu da obave bez zakazivanja i druge dijagnostičke preglede.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena