Yunet
 

Zdravlje

U Opštoj bolnici Pančevo počeo sa radom novi rendgen aparat

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. novembar 2022. • 18:20 •

U Opštoj bolnici Pančevo počeo sa radom novi rendgen aparat

Novi rendgen apart u pančevačkoj bolnici koji je kupljen novcem Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo , počeo je sa radom i prima prve pacijente. Takođe je renovirana soba u kojoj je aparat instaliran ali je od ključnog značaja sto nalazi u Prijemno urgentnoj službi gde se upućuju hitni pacijenti.

Dva nova rendgen aparata, ultrazvuk i skener su tokom ove godine stigli u pančevačku bolnicu . Za savremen rendgen aparat novac je izdvojio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo aparat je već u funkciji i pacijeti se snimaju na novom rendgenu.

Dr Branka Vujasinovićnačelnica Radiološke službe Opšte bolnice

Ovo je nov rendgen aparat digitalni marke Filips aparat je visoko sufiticiran koji ima velike koji ima velike mogućnosti u radiologiji.Nalazi se u Prijemno urgentnoj službi i prostorije su adaptirane , uložen je veiki novac u adaptaciju .Ovaj aparat ima mogućnosti da se pacijent snimi i u sedećem ,ležećem položaju namenjen je hitnim slučajevima. Mi smo dobili još dva digitalna aparata ali ovaj je birtan jer se pacijenti više nešetaju i nemoraju u rendgen službu.

Prijemno Urgentna Služba Opšte bolnice koja je renovirana prilikom rekonstrukcije Opšte bolnice ima za cilj da od samog prilaska ovoj službi sve je prilagođeno da pacijenti što lakše stignu do ambulanti i da je sva dijagnostika na jednom mestu..Načelnica Prijemno Urgentne službe doltorka Danijela Lazarević istakla je značaj što se rengen nalatzi u urgentnoj službi.

Dr Danijela Lzarević

Ovo je jako značajno za naše odeljenje zato što je skraćen put dijagnostike pacijente ne prevozimo na rendgen imamo celokupnu dijagnostiku, nov rendgen i ultrazvuk što skraćuje i čekanje pacijenta. Pri samom transportu nas je malo i dosta se radi dok se ode na rendgen utroši se vreme i tehničar mora da razmišlja kolko je pacijent stabilan kako da mu pomogne.

Cilj Prijemno urgentne službe Opšte bolnice da bude što lakše dostupana pacijentima a novi rendgen će olakšati da dijagnostika za pacijente bude još kvalitetnija na savremenom rendegenu i sa što manje zračenja. Takođe treba dodati da u ovoj službi se zbrinjavaju hitni slučajevi kada pacijenta u isto vreme pregleda više lekara specijalista kako bi postavili dijagnozu i prosledili pacijenta na dalje lečenje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena