Yunet
 

Zdravlje

Ešerihija najčešća urinarna infekcija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. novembar 2022. • 15:52 •

Ešerihija najčešća urinarna   infekcija

Urinarne infekcije aktuelene su i leti i zimi. Simtomi koji su uporni i neprijatni odvode nas kod lekara. Ponekad blagi simptomi mogu prerasti i u urgentna stanja ,najčešće kada pacijent ne može da mokri pa je neophodna hitna intervencija.

Urinarna infekcija je čest zdravstveni problem, koji pogađa veliki broj ljudi i dece.razni mikroorganizmi mogu izazvati infekciju i zapaljenje sluzokože urinarnog trakta, koje remeti pravilan rad urinarnog trakta, a potencijalno i funkciju bubrega.urinarne infekcije iako su aktuelnije tokom leta i u hladnim danima su česte.

Treba da se javite čim osetite peckanje pri mokrenju ili ako ne možete da mokrite.to je posebno kod muškaraca kada ne mogu uopšte da mokre nego moraju da dobiju kateter i to je urgentno stanje u urologiji ali se prvo javite svom lekaru , lakše forme kolege leče a kada krene da se komplikuje .

Za ešerihiju koli kažu da je jedna od najupornijih bakterija i da se teško leči doktorka Kovačević ističe da ste na neki način genetski predodređeni.

Osobe koje imaju urinarnu infekciju potrebno je da piju što više tečnosti, najbolje vodu .Voda će najlakše i najbrže isprati mokraćni kanal preporučene količine, su osam čaša dnevno.

Ešerihija koli je uvek nekako prisutna i za nju ste nekako genetski predisponirani. Mi žene imamo bešiku za ešerihiju .Mora da se leči određenim protokolima .Mi nećemo po svaku cenu lečiti ešerihiju ak pacijent nema tegobe a prošao je terapiju antibioticima i nismo uspeli da je rešimo tek kada pacijent ima simptome treba je lečiti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad