Yunet
 

Zdravlje

Povećan broj alergijskih reakcija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. novembar 2022. • 14:20 •

Povećan broj alergijskih reakcija

Poslednjih dana u Službi hitne medicinske pomoći veći je broj ljudi koji se žali na različite alergijske reakcija. Lekari u Hitnoj pomoći ističu da su uglavnom u pitanju alergije na hranu i lekove.

Tokom dana i noći, u Službu hitne medicinske pomoći u Pančevu dolaze pacijenti koje ne mogu da regulišu povišen krvni pritisak, asmatičari zbog povećane vlažnosti vazduha koja je tipična za ovo doba godine. Ipak prema rečima doktorke Ileane Babe povećava se broj onih pacijenata koji imaju problema sa alergijama.

Osim onih klasičnih alergijskih rinitisa koji idu sa promenom godišnjih doba, dešavaju se alergijske reakcije na lekove u poslednje vreme, kao I na hranu. Dok se ne urade sve analize ne možemo da kažemo šta je uzrok, ali to je najčešće.

Alergije se drugačije ispoljavanju kod svakog pacijenta. U Službi hitne pomoći dobijaju savet kako da poboljšaju svoje zdravlje u slučaju da imaju ovakav zdravstveni problem.

Zaviso od kliničke slike, koliko je to ozbiljno, ako se javlja sa osipom neophodno je da se jave nama za neku terapiju. Ako se javi danas reakcija I traje nekoliko dana uvek preporučujemo da uzimaju histaminike nekoliko dana kako bi bili mirni I naravno da ništa novo ne uvode od hrane ili od lekova ili nešto slično.

Kako bi se uspešno izborili sa alergijom, moramo da znamo kakvu alergiju imamo. Kada se to ustanovi može I naći najbolje rešenje za ovaj problem. Lekari savetuju da se treba obratiti svom izabranom lekaru koji će nas dalje uputiti kod specijaliste koji će ustanovi na šta smo alergični i lečiti nas u zavisnosti od toga.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena