Yunet
 

Zdravlje

U ambulanti Hitne pomoći povećan broj pacijenata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. oktobar 2022. • 18:20 •

U ambulanti Hitne pomoći povećan broj pacijenata

Za Ekipu Hitne pomoći koja izlazi na teren važna je tačna informacija koju daje osoba koja prijavljuje povređenog ili osobu kojoj je pozlilo.Zato ni jedno pitanje nije suvišno koje dispečar postavlja a našta građani ponekad imaju primedbe.

Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja kao i sama reč kaže zbrinjava hitne slučajeve i ukazuje pomoćna javnom mestu kada osobama pozli. U praksi to nije tako jer svaku noć u ambulanti pregledaju oko 4o pacijenta , koji na svu sreću zbog svog zdravstvenog stanja ne budu upućeni na dalje lečenje. Samo mali broj onih zahteva hitnu lekarsu pomoć ili dalju hospitalizaciju.

To je uglavnom kada nam prijava da je osoba bez svesti, bol u grudima , gušenje ,saobraćajni udesi i kada je bitno da hitno intervenišemo.

Jako je važno da damo tačne informacije i da odgovorimo na sva pitanja.Često nas zovu van grada i potrebno je vreme da stignemo Ukolko je moguće obezbedimo to mesto i pružimo prvu pomoć. Jako je bitno da u tom trenutku ostanemo pribrani sačekamo ekipu Hitne pomoći

Takođe je bitno da i učesnici u saobraćaju ne ostavljaju svoje automobile van parking mesta jer nije retkost da ekipa Hitne pomoći ne može da priđe da ukaže pomoć a o propuštanju sanitetsskog vozila ne treba ni govoriti to je zakonska ali pre svega ljudska obaveza.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad