Yunet
 

Zdravlje

Blag trend opadanja obolelih od kovida 19

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. oktobar 2022. • 18:18 •

Blag trend opadanja obolelih od kovida 19

Epidemiološka situacija u Južnom Banatu sa kovidom 19 ima trend opadanja, pacijenti uglavnom sa lakšom kliničkom slikom istakla jw direktorka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljljana Lazić i dodala da opuštanja nema jer nam dolazi period respiratornih infekcija i može se deseiti da dođe do skoka obolelih od kovida.

Broj obolelih od kovida 19 u Pančevu se poslednjih nedelja ne menja od 50 do 70 sugrađana testiranjem potrvdi dijagnozu kovida.Na sreću klinička slika većine obolelih je uglavnom lakša i posle sedam dana se uglavnom vraćaju svojim aktivnostima. Ipak treba biti opezan jer je ovo period respiratornih infekcija ističe direktoraka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljljana Lazić.

Imamo blagu stagnaciju kada je kovid 19 u pitanju i trend opadanja.Osobe koje su obolele su sa blažom kliničkom slikom i manje obolelih na bolničkom lečenju. Ono što bi poručila gledaocima jer ulazimo u period respiratornih infekcija kada ima vše obolelih. Takođe nema opuštanja jer dolazi period kada smo u zatvorenom i infekcija se lakše širi pa može doći do porasta obolelih.takođe očekuje se pojava gripa pa se treba vakcinisati i protiv gripa. Vakcina ima dovoljno one su distribuirane .Takođe ovo je preiod kada treba da brinemo o imutetu, dosta voća ,povrća i što spreniji dočekali period respiratornih infekcija.

Doktorka Lazić napominje da je važno da ne zaboravimo vakcinaciju protiv kovida 19 .Od prošle nedelje počela vakcinacija i protiv sezonskog gripa. Dostupne su i trovalentne i četvorovalentne vakcine i ima ih dovoljno u svim Domovima zdravlja u Južnobanatsko okrugu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena