Yunet
 

Zdravlje

Opšta bolnica Pančevo dobila nove aparate

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. avgust 2022. • 09:50 •

Opšta bolnica Pančevo dobila nove aparate

Posle petnaest godina u Opštu bolnicu stigao je novi skener najsavremenije tehnologije čija cena je oko 5oo.hiljada evra. Instalacija ovog aparat je u toku jer je pre početka rada neophodno da stigne dozvola za rad od Agencije za jonuzuće zračenje.

Instalacija novog skenera je u toku ,neophodno je pripremiti prostoriju i druge tehničeke pripreme , struja i sve ono što traži proizvođač .Cena novog aparat je oko 5oo.hiljada eura, sada moramo biti stroljivi što je do bolnice mi smo sve uradili, probni rad skenera trebalo bi da bude krajem avgusta , provera zračenja , konačna dozvola agencije. – istakao je dr Slobodan Ovuka.

Zahvaljući sredstvima koja je obezbedilo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinska vlada u pančevačku bolnicu uskoro stiže rendgen aparat. Takođe u Službu za Internističke bolesti stiže kardiološki ultrazvučni aparat.

Zahvaljući Pokrajinskoj Vladi Urološko odeljenje je dobilo značajnu opremu.

Sada smo dobili cistolipotiptor , instrument koji razbija kamen u bešici , ranije smo pacijente slali za Beograd i mi smo već juče počeli da primenjujemo novu opremu.Vi ste čekali dok nismo završili pacijenta .Dobili smo puno dodatne opreme to su cistokopi koji su nam neophodni svakodnevno na Urološkom odeljenju.Optike koje su jako skupe mi smo dobili četiri.Ono što je takođe bitno je pumpa. – istakla je dr Slađana Kovačević.

Zahvaljući novoj opremi koja će se početkom jeseni primenjivati u punom kapacitetu pacijenti u Južnobanatskom okrugu u Opštoj bolnici lečiće se uz pomoć najsavremenije opreme koja se primenjuje u svetu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad