Yunet
 

Zdravlje

Nepovoljna epidemiološka situacija u Južnobanatskom okrugu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. jul 2022. • 10:43 •

Nepovoljna epidemiološka situacija u Južnobanatskom okrugu

Trenutno je nepovoljna epidemiološka situacija sa kovidom 19 u Južnobanatskom okrugu. Svakog dana testiranjem se potvrdi oko 250 novih slučajeva.Ono što ohrabruje je uglavnom lakša klinička slika obolelih ističe direktorka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljiljana Lazić.

Da je nepovoljna epidemiološka situacija pokazuju visoki brojevi oblelih od kovida 19 . Svako ko ima pozitivan test i ima simptome, treba da pomisi da ima kovid treba da ostane kod kuće u izolaciji, kako bi sprečio širenje zaraze, istakla je direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo doktorka Ljljana Lazić.

– Ono što negde unosi optimizam je da trenutno imamo jednu blago zaravnenje krvi kako mi to kažemo iako su brojevi prilično visoki. Mi na dnevnom nivou beležimo 250 novobolelih na dnevnom nivou od kovida 19 a od toga je gotovo polovina sa teritorije grada Pančeva.Što se tiče kliničke slike beležimo blagu kod najvećih broja pacijenta kod kojh je kovid potvrđen .Najčešće su simptomi gornjih respiratornih puteva praćeni temperaturom, glavoboljom i malaksalošću ali kod satrijih osoba sa pridruženim bolestima može da bude teža i zahteva bolničko lečenje.

Doktorka Lazić ističe da sugrađani koji imaju simptome treba da se testiraju kako b predupredili komplikacije kovida 19 jer je ovaj virus podmukao i napada svaki organ u našem telu. Kod nas se primenjuju najnoviji virusni lekovi koji daju dobre rezultate zato ne treba čekati da bolest iskomplikuje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena