Yunet
 

Zdravlje

Temperature i visok pritisak mučili Pančevce tokom vikenda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. jul 2022. • 15:00 •

Temperature i visok pritisak mučili Pančevce tokom vikenda

Vikend za nama doneo je ponovo veliki broj pregleda u ambulanti za zaposlene u Službi hitne pomoći. U proseku bilo je i oko desetak kućnih poseta, kaže dr Zoran Manasijević, načelnik Hitne. Problemi zbog kojih su se javljajli naši sugrađni isti su kao i prošle nedelje, temperature, stomačne tegobe i visok pritisak.

– Patologije je ista, visoka temperatura, sa crevnim smetanjama, što dobrim delom ukazuje i na kovid, ovaj tip omikrona ide i sa tom crevnom simptomatologijom što je praćeno povišenom temperaturom, zato i pretpostavljam da je deo tih pacijenata i Kovid pozitivan. I naravno hipertenzija, što je hronični problem. Verovatno ove tempraturne razlike , prošle nedelje je bio pakao sada je poprilično sveže, a onda krajem nedelje najavljuju skok tempratue … To su u principu glavne stvari koje nam se dešavaju u Hitnoj pomoći. Na sreću nije bilo nekih saobraćajnih udesa, imali smo par intervencija na javnom mestu, a to je i regularno i redovno kada su u pitanju vikend dani. – rekao je dr Zoran Manasijević – načelnih Hitne pomoći.

U zdravstvenim ustanovma obaveza je nošenje maski, što se ne dešava kada pacijetni dolaze kod lekara u prostorije Hitne pomoći. Zato iz ove zdravstvene ustanove apeluju na građane da nose maske kako bi zaštitili sebe, zdravstvne radnike i sve one kojima je neophodna pomoć lekara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena