Yunet
 

Zdravlje

Čuvajte se promene vremena, savetuju lekari

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. jul 2022. • 10:20 •

Čuvajte se promene vremena, savetuju lekari

Nagle promene vremena negativno mogu da utiču na naše zdravlje. Visoka vlažnost vazduha nepovoljna je za hronicne bolesnike. Zato nam lekari savetuju da povedemo vise racuna o zdravlju tokom ovakvog vremena.

U preoteklom period veoma visoke, tropske temeprature nepovoljno su se odrazile na zdaravlje bolesnih, ali i zdravih ljudi. Za vikend metereolozi najavljuju promenu vremena i pad dnevnih temperatura za oko 10 stepeni. U pančevačkoj Hitnoj pomoći kažu da takve vremenske oscilacije mogu da utiču na naše zdravlje.

— Predpostavljamo da će biti povećana vlažnost u vazduhu koja definitivno ne prija naročito hroničarima. I uvek se držimo toga, da im savetujemo da koriste svoju hroničnu terapiju koju koristite inače, regulište pritisak i šećer ako ste dijbetičar, na sunce izlazite sako ako je to preko potrebno. Da uvek imate flašu vode pored sebe i da se čuvate. Za svaki savet možete da pozovete i nas, mi ćemo vam reči šta da uradite. Ako imate neke tegobe tu su lekari u ambulanit, a tu smo imi da vam pomognemo.

Lekari Hitne pomoći ističu da je primetno veći broj pacijenata koji se poslednjih dana javljaju zbog povišene temperature.

– Povećava se broj pacijenata sa temperaturom. Ne mogu da kažem da su to sve kovid pacijenti, jer oni koji dolaze kod ns uglavnom nisu testirani. Tu su i pacijenti koji imaju stomačne tegobe, a uz to imaju i povišenu tempraturu i oni se pretežno javalju ovih dana.

Lekari Savetuju da se uzima dovoljno tečnosti, konzumira lagana hrana, bogata voćem i povrćem kako bi se nadokandili izgubljeni vitamini. Za dobro zdravlje Nepohodnan je i redovan San jer se tako Nas organizam oporavlja od svih napora kojima je izložen tokom dana. I naravno, uzivajte u carima leta kao sto su boravak u prirodi, odlazak na reku, plivanje … Sve to pogoduje nasem zdravlju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad