Yunet
 

Zdravlje

Povećan broj pacijanata u Kovid ambulanti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. jun 2022. • 17:39 •

Povećan broj pacijanata u Kovid ambulanti

Povećan je broj pacijenata koji se u poslednje vreme javljaju u Kovid ambulantu u Pančevu. Razlog za je povećan broj kontakata, veliki broj proslava, kao i sedenje u zatvorenim prostorijama

Tokom protekle dve nedelje lekari u Kovid ambulanti u Pančevu primetili su da se povećao broj pozitivnih na kovid 19. Doktorka Tea Cvijanović kaže da su do samo pre mesec dana imali jednocifren broj pacijenata, zadnjih dana ih je svakodnevno više od 10 u ambulanti. Uglavnom se javljaju mlađi pacijenti sa blažom kliničkom slikom

Često se dešava da posle preležanog kovida i dalje osećamo tegobe. Doktora Cvijanović napominje da kovid nije samo respiratorna infekcija.

Izabranom lekaru treba da se javimo pre svega kada osetimo da nam je povišena temperatura. On nas upućuje na testiranje u Kovid ambulantu.

Kovid ambulanta u Pančevu nalazi se u Ulici Miloša Obrenovića broj 4. Radi svakog dana od 9 do 17 sati. U okviru ambuilante je i kovid laboratorija gde nas takođe upućuje izabrani lekar u slučaju da treba da se urade i pojedine analize krvi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad