Yunet
 

Zdravlje

Povećan broj građana u Hitnoj pomoći zbog ujeda krpelja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. jun 2022. • 16:59 •

Povećan broj građana u Hitnoj pomoći zbog ujeda krpelja

Kada je reč o hitnom zbrinjavanju pacijenata, iza nas je miran vikend, kažu u Službi Hitne medicinske pomoći. Građani su se uglavnom javljali zbog hroničnih i respiratornih smetnji, dok je bio povećan broj zbog ujeda krpelja.

Bez teških saobraćajnih nesreća i ozbiljnih povreda, tako je protekao vikend za nama u našem gradu. To svakako ne znači manje posla za dežurne u ambulanti Hitne pomoći, rekla je Nataša Nedeljković, lekarka u Službi Hitne medicinske pomoći.

Poznato je da je ovo doba godine pogodno za krpelje. Sunčano vreme, boravak sa porodicom i prijateljima izmamili su naše sugrađane u prirodu. To je doprinelo većem broju građana koji su se stručnim ljudima iz Hitne obratili za pomoć zbog ujeda krpelja.

Iz Hitne savetuju građanima da ako u toku noći primete krpelja na telu, ne paniče već dođu u službe hitne pomoći, gde će im bezbolno odstraniti ovog sitnog parazita. Mada, kako objasnjavaju, ipak, nije greška ni ako sačekate jutro i odete kod svog izabranog lekara u najbliži Dom zdravlja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena