Yunet
 

Zdravlje

Šest pacijenata na Infektivnom odeljenju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. maj 2022. • 13:00 •

Šest pacijenata na Infektivnom odeljenju

U Opštoj bolnici Pančevo radi se redovan operativni program i obavljaju se svi specijalistički pregledi . Epidemiološka situacija sa pacijentima obolelih od kovida 19 povoljnija je i na Infektivnom odeljenju gde se trenutno leči šest pacijenta.

Epidemiološka situacija sa kovidom 19 je povoljna i broj obolelih se i na Infektivnom odeljneju Opšte bolnice smanjuje istakla je doktorka Slađana Kovačević piarka pančevačke bolnice.

Punim kapacitetom radi se i operativni program u bolnici a pregledi kod lekara specijaliste pacijenti završavaju u roku od mesec dana.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio je preko 80 milona dinara za kupovinu novih medcinskih aparata namenjenih Opštoj bolnici Pančevo. Zahvaljući ovim sredstvima i kupovinom novih aparata dijagnostika će biti brža i preciznija.Zahvaljući sredstvima koje je obezbedila Pokrajinska vlada za pančevačku bolnicu biće kupljen ultrazvučni aparat za kardiologiju sa dve sonde, kao i nov ultrazvuk za abdominalnu hirurgiju .Kupovinom aparata za intraoperativno spašavanje krvi , po prvi put biće moguće dok je operacija u toku da se krv ponovo preradi i ponovo plasira pcijenu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena