Yunet
 

Zdravlje

Povećan broj pregleda u ortopedskoj ambulanti Opšte bolnice Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. maj 2022. • 19:53 •

Povećan broj pregleda u ortopedskoj ambulanti Opšte bolnice Pančevo

Povećan broj pregleda u ortopedskoj ambulanti Opšte bolnice , pomoć lekari najčešće ukazuju zbog padova, sportskih povreda i saobraćajnih nesreća.Pacijenti koji su zbog korone morali da čekaju na operacije sada su na listi čekanja i po prioritetu im se zakazuju hiruške intervencije.

Na odeljenu Ortopedije Opšte bolnice svakodnevno pristižu pacijenti najčeše zbog saobraćajnih trauma , povreda u polju ali sve češće i padova sa električnih trotineta prilikom čega zadobijaju teže povrede.

U ovom periou su najčešće povrede kod dece i mladih, sportske povrede tokom igre .Često se povređuju zbog padova sa bicikla ali i električnih trotineta koji se voze i treća grupa su poljoprivrednici.0.38

Svakog dana kroz Ortopedske ambulante Opšte bolnice bude pregledano skoro sto pacijenta.Veliki broj pacijenta se upućuje na opracije na koje se sada nešto duže čeka nego ranije ističe doktor Mitrović.

Sve životne situacije ne možemo da predupredimo ali moramo biti oprezni i koncentrisani kada nešto radimo. Ukolko treniramo moramo prvo da se zagrejemo , jer su sportske povrede česte , takođe posebno moramo biti oprezni kada radimo poljoprivredne poslove. Doktor Mitrović savetuje da pored plivanja vožnja biciklom je izuzetno blagotvona za zglobove.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad