Yunet
 

Zdravlje

Veliko interesovanje građana na Bazaru zdravlja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. maj 2022. • 17:42 •

Veliko interesovanje građana na Bazaru zdravlja

Obeležavajući Međunarodni dan sestrinstva, 12. maj Opšta bolnica, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje Pančeva organizovali su preventivne preglede u Narodnoj bašti. Građani su bili u prilici da provere krvni pritisak, vrednosti šećera u krvi, holesterola, triglicerida i izračunaju bodi mas indeks. Pored toga posetioci bazar mogli su i da se posavetuju sa lekarima o prevenciji karcinoma dojke.

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestaraorganizovani su besplatni preventivni pregledi za građanstvo. Ovaj dan u Narodnoj bašti osmišljen je kao Bazar zdravlja, a pančevačke zdravstvene ustanove Opšta bolnica, Dom zdralja iZavod za javno zdravlje grada zajedničkim snagama pobrinuli su se da pripreme ovaj događaj na najbolji način. U tome su im pomogi učenici Medicinske škole ,,Stevica Jovanoivić” i Služba hitne pomoći.

Medicinske sestre su uvek tu za pacijente i od suštinskog su značajna za naš sistem zdravstvene zaštite. Iz ustanova koje su organizovale ovu akciju poručuju da će se u narednom periodu truditi da ih bude što više.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena