Yunet
 

Zdravlje

Prof. Drašković: Vežba kao terapija za sreću i zdravlje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. maj 2022. • 12:50 •

Prof. Drašković: Vežba kao terapija za sreću i zdravlje

O značaju I lekovitosti fizičke aktivnosti u emisiji Lice nacije govorio je profesor dr Vesko Drašković. Profesor Drašković je osnivač Strateškog centra za vitalnost nacije, autor trenažnih programa i bavi se doziranim opterećenjem kod dijabetičara, onih sa visokim pritiskom, osteoporozom i koštanim bolestima.

Zašto je bitno da se vežba u kući I kako je fizička aktivnost odličan saveznik u borbi protiv mnogih bolesti kojima je izložen savremeni čovek dokazuje I podatak da su osobe koje su fizički aktivnije manje podložne depresiji, svađi I anksioznosti, ocenjuje profesor dr Vesko Drašković u “Licu nacije”.

Starijim sugrađanima koji imaju dijabetes Draškovic preporučuje šetnju kao terapiju. Međutim neophodno je da ljudi vežbaju I u u stanu.

Svi imaju uslove da vežbaju, samo nemaju znanje. Nedostatak kretanja je od SZO proglašen rizičnim faktorom broj 1, pre duvana i hrane zajedno, kaze Drašković. Kako objašnjava svaka fizička aktivnost stvara mogućnost bržeg i kvalitetnijeg lečenja i boljeg i života.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena