Yunet
 

Zdravlje

Kovid popušta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. april 2022. • 15:20 •

Kovid popušta

Već danima u našoj zemlji beleži se pad obolelih od kovida 19 i epidemiološka situacija povoljna. Ono što je takođe bitno klinička slika osoba koje su sada pozitivni na koronu daleko blaža i rešava se ambulantno, samo mali broj zahteva bolničko lečenje istakla je direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo doktorka Ljiljana Lazić.

Srbiji su brojevi obolelih od kovida 19 sve manji. Zbog bolje epidemijske situacije, sve više bolnica izlazi iz kovid sistema, a ni u kovid ambulantama nema gužvi i redova kojih je bilo proteklih meseci.Slična situacija je i u Južnobanatskom okrugu istakla je direktorka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljiljana Lazić.

Epidemiološka situacija sa koronavirusom u Srbiji je stabilna ali u ambulantama se javljaja sve više ljudi sa respiratornim problemima, kašaljem i povišenom temperaturom, što ukazuje na sezonski grip. Ponovo se vratio grip, na koji, smo zaboravili zbog kovida.Kod gripa simptomi traju pet do sedam dana pojavio se početkom aprila, što je neuobičajeno, ranijih godina februar i mart su bili meseci kada se najčešće oboljevalo od od gripa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena