Yunet
 

Zdravlje

Pančevo uskoro dobija Centar za mentalno zdravlje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. april 2022. • 08:09 •

Pančevo uskoro dobija Centar za mentalno zdravlje

Pančevo će uskoro dobiti Centr za mentalno zdravlje, koji je organizaciona jedinica Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“. On će se nalaziti na adresi Dimitrija Tucovića 14, a početak rada očekuje se u maju.

Adaptacija i opremanje prostorija budućeg Centra za mentalno zdravlje u Pančevu je u toku. On će raditi kao organizaciona jedinica Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“. Gradska uprava Pančevo pripremila je kompletnu projektnu dokumentaciju i ovoj zdravstvenoj ustanovi ustupila objekat u Ulici Dimitrija Tucovića broj 14.

„Jedanaest miliona dinara ulažemo u Centar za mentalno zdravlje u Pančevu. Radovi su u toku. Moramo da se zahvalimo pre svega Gradskoj upravi koja je prepoznala potrebu formiranja Centra za mentalno zdravlje i zaštitu lica sa mentalnim smetnjama u zajednici, što je ogroman reformski proces koji podržava Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja i gde ćemo mi imati prostor za rad u jednom multisektorskom, multidisciplinarnoj delatnosti iz oblasti lečenja, prepoznavanja, promocije i daljeg unapređenja mentalnog zdravlja“, navodi dr Jovanka Petrović, v.d. direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“.

Centar za mentalno zdravlje sa radom bi trebalo da počne u maju. U njemu će raditi stručni tim iz kovinske bolnice koji čine lekar psihijatar, psiholog, socijalni radnik, defektolog, medicinske seste i radni terapeut. Novina u radu kovinske bolnice je i Odeljenje za forenziku.

Osim za uređenje i opremanje Centra za mentalno zdravlje u Pančevu, iz sopstvenih sredstava kovinska bolnica finansira i rekonstrukciju nekoliko objekata u svom kompleksu. Redovno učestvuje i na konkursima koje raspisuju resorni Pokrajinski sekretarijat i Ministarstvo zdravlja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena