Yunet
 

Zdravlje

Akcija preventivnih pregleda u OŠ „Isidora Sekulić“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2022. • 10:18 •

Akcija preventivnih pregleda u OŠ „Isidora Sekulić“

Preventivni centar organizovao je u OŠ ,,Isidora Sekulić” akcija preventivnih pregleda. Zaposleni su bili u prilicu da obave i ultrazvučni pregled štitne žlezde. Ovo je treća akcija Centra, nakon što su posetili Osnovnu školu ,,Moša Pijade” u Ivanovu i OŠ ,,Mika Antić”.

Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo nastavlja sa preventivnim pregledima u obrazovnim ustanovama u našem gradu. Lekari ovog centra posetili su Osnovnu školu ,,Isidora Sekulić” gde su zaposleni bili u mogućnosti da provere nivo šećera u krvi, holesterol, trigliceride, indeks telesne mase i ultrazvuk štitne žlezde.

Benefiti ovih akcija se već primećuju, ističe dr Tanja Aleksić, pomoćnica direktora Doma zdravlja, zadužena za zdravstvenu delatnost. Ona kaže da je sve je veći broj tumora štitne žlezde, pa je iz tog razloga odlučeno da ove godine preventivni pregledi počnu u obrazovnim ustanovama.

Preventivni pregledi su značajni zbog ranog otkrivanja bolesti. Nastavnici i ostali zaposleni OŠ ,,Isidora Sekulić” u velikom broju odazvali su se ovoj akciji.

Sledeći preventivni pregledi obaviće se u Osnovnoj školi ,,Vuk Stefanovic Karadžić” u Starčevu 18 marta. Takođe, u sklopu Preventivnog centra sa radom su počela i Savetovališta za dijabet, pravilnu ishranu, kao i Savetovalište za pregled dojki. Zainteresovani sugrađani mogu se obratiti za savet svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati u Ulici Miloša Obrenovića 2.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad