Yunet
 

Zdravlje

Sprovedeni preventivni pregledi u OŠ „Mika Antić“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. mart 2022. • 11:25 •

Sprovedeni preventivni pregledi u OŠ „Mika Antić“

Dom zdravlja Pančevo danas je  organizovao preventivne preglede za zaposlene u OŠ „Miroslav Antić“. Kolko je ovakva akcija bila značajna pokazuje odziv   zaposlenih .Preko pedesetoro zaposlenih  proverilo je  svoje zdravstveno stanje i ukoliko su bile neophodne dodatne analize oni su upućivani na dalju dijagnostiku.

Zahvaljući boljoj epidemiološkoj situaciji sa kovidom 19 stekli su se uslovi za organizvanjem preventivnih pregleda. Želeći da se polako vratimo u normalan život i predupredimo razvoj pojednih bolesti zaposleni u Domu zdravlja organizovao preventivne preglede za prosvetne radnike. Posle Ivanova mogućnost da provere svoje zdravstveno stanje na svom radnom mestu imali su zaposleni u OŠ“Miroslav Antić“.

Za prosvetne radnike preventivni pregledi su od velikog značaja posebno kada zaposleni to mogu da obave u svom kolektivu bez odlaska kod lekara istakla je direktorka OŠ“Miroslav Antić“ Dragana Krstić.

Zapoleni su imali mogućnost da urade osnovne labaoratorijske analize ukoliko su vrednosti povišene na ovaj način se bolest prevenira.

Pored merenja visine ,težine rađene su analize šećera u krvi , holesterol,trigliceridi , indeks telesne mase i ultrazvučni pregled štitne žlezde.

Naredna akcija Preventivnog centra Doma zdravlja planirana je 15. marta za zaposlene u OŠ „Isidora Sekulić“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena