Yunet
 

Zdravlje

„Promocija humanih vrednosti“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. mart 2022. • 20:00 •

„Promocija humanih vrednosti“

Obuke namenjene mladima u Crvenom krstu Pančevo biće nastavljene ovog vikenda. Srednjoškolci iz našeg grada moći će da steknu nacionalni sertifikat za edukatore na temu „Promocija humanih vrednosti“.

Prema programu Crvenog krsta Pančevo na redu je i tema koja će mladima približiti sve ono što obuhvata pojam humanost. Kroz program „Promocija humanih vrednosoti“ srednjoškolci će steći znanja i veštine, ali i nacionalni sertifikat.

Nacionalni sertifikat za buduće edukatore i edukatorke na programu „Borba protiv trgovine ljudima“ steklo je blizu 20-oro pančevačkih srednjoškolaca. Ovoga puta U Crvenom krstu očekuju još veći odziv.

Milica Todorović kaže da kroz vršnjačku edukaciju, kao deo neformalnog obrazovanja, mladi stiču znanja, veštine, stavove i motivaciju da budu odgovorni prema sebi i okolini. Dodaje da su obuke koje sprovode volonteri omladinske terenske jedinice Crvenog krsta od velikog značaja. Sastanci volontera su svakog utorka od 20 sati, a svi zainteresovani mogu doći i saznati sve što ih zanima o ovoj humanitarnoj organizaciji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena