Yunet
 

Zdravlje

Tokom vikenda najteže je bilo kardiovaskularnim bolesnicima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. januar 2022. • 19:42 •

Tokom vikenda najteže je bilo kardiovaskularnim bolesnicima

Službi pančevačke Hitne pomoći tokom vikenda najčešće su se javljali pacijenti sa povišenim pritiskom i bolovima u grudima. Bilo je i infarka. Povećan je broj poziva službi 194, a takođe je bilo pacijenata koji su imali simptome kovid 19.

Tokom vikenda najteže je bilo kardiovaskularnim bolesnicima. Veliki broj transporata u Službi Hitne pomoći odnosio se na pacijente sa visokim krvnim pritiskom koji je zahtevao dalju dijagnostiku i bolničko lečenje.

Prethodne noći imali smo mnogo posla, 30 ambulantnih pregleda i 2 kućne posete. Nije bilo saobraćajnih nezgoda i intervencija na javnom mestu. Tokom vikenda je bio povećan broj kardioloških pacijenata čija je bolest i pored terapije u pogoršanju i koji su zahtevali bolničko lečenje – rekao je doktor Miloš Antić.

Povećan je broj sugrađana koji su zvali telefonom i tražili savet kako da snize telesnu temperaturu.

Imali smo dosta telefonskih poziva pacijenata koji su imali simptome koji upućuju na kovid, ali i kovid pacijenata. Bilo je i onih koji nisu mogli da obore temperaturu. Svaki pacijent koji je u pogoršanju što se tiče kovida može da dođe u našu ambulantu gde će biti pregledan u izolaciji. Takođe simptomi koji su grebanje u grlu, curenje nosa,  povraćanje i i dijareja i temperatura treba da se jave svom izabranom lekaru da se testiraju i provere krvnu sliku – dodao je doktor Antić.  

Sugrađani koji su testirani treba da se jave u kovid ambulante Doma zdravlja Pančevo, koje se nalaze u Zmaj Jovinoj 10, i radi od 7 do 22 sata. I Kovid ambulanta u Ulici Miloša Obrenovica 4 nekadašnjem kožnom dispanzeru.

Telefoni Kovid ambulante:

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena