Yunet
 

Zdravlje

Hitna pomoć: Vikend protekao relativno mirno

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. januar 2022. • 06:57 •

Hitna pomoć: Vikend protekao relativno mirno

Protekli vikend u Hitnoj pomoći prošao je relativno mirno, najveći broj ambulantnih pregleda bio je kod hroničnih bolesnika posebno asmatičara i pacijentata koji nisu mogli da regulišu krvni  prtisa. I tokom prethodne noći povećan broj dece zbog respiratornih infekcija.

Prethodna noć  u Hitnoj pomoći može se reći daje bila relativno mirna sa manjiim brojem ambulantnih pregleda .Najteže je bilo horoničnim bolesnicima, bilo je i nekoliko pacijenta koji su se javljali zbog alergijskih reakcija i povećan broj poziva zbog stanja sličnog kovidu.

“Nije bilo strašno 27 ambulantnih pregleda , 3 kućne posete , nije bilo saobraćajnih nezgoda ni intervencija na javnom mestu. Ono što nam se sada pojačano javlja su pacijenti sa povišenim pritiskom sa temperaturom i bilo je i nekolko alergija, rekla je dr Tijana Sredojević.

U koliko pacijent ima simptome slične kovidu doktorka napominje da se u hitnoj pomoći ne radi dijagnostika ni testiranja da pacijenti treba da se jave izabranom lekaru.

“Ako nemamo neke tegobe osim neke dve temperature, promuklosti , grebanje u grlu da se krene sa nekom simptomatskom terapijom .Ukolko se to nastavlja onda se javiti izabranom lekaru, kaže Sredojević.

Vikend za nama bio je relativno miran bez intervencija na javnom mestu i saobraćajnih nezgoda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena