Yunet
 

Zdravlje

Odeljenje za uho, grlo, nos izašlo iz kovid sistema

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. decembar 2021. • 22:48 •

Odeljenje za uho, grlo, nos izašlo iz kovid sistema

Peti put za manje od dve godine Odeljenje za uho grlo nos Opšte bolnice bilo je u kovid sistemu i izlazilo iz njega , zbog proširenja kapaciteta za pacijente koji su zahtevali bolničko lečenje u kovid sistemu. Početkom ove nedelje posle tri meseca ponovo su pacijenti na bolničkom lečenju na ovom odeljenju.

Na odeljenju Uho grlo nos u poslednja tri meseca lečili su se kovid pacijenti, zahvaljući povoljnijoj situaciji i smanjenju broja obolelih prvi pacijenti na ovom odeljenju primljeni su na bolničko lečenje a sa operacijama se kreće od ponedeljka ističe načelnik dr Veljko Božić.

Mi krećemo od ponedeljka da operišemo pacijente koje smo imali na listi čekanja oni su obavešteni ali se oni nešto plaše da legnu na odeljenje sve je dezinfikovani kako zbog nas i pacijenata nema bojazni. Nadamo se da više nećemo ulaziti u kovid sistem.

Opšta bolnica je sve vreme dok korona traje ima zelenu i crvenu zonu , tako da pacijenti kojima je bilo neophodno hiruško lečenje , nisu čekali njih dvesta je operisano u drugim hiruškim salama. Početkom naredne nedelje počinje normlan rad u operacionom bloku Odeljenja za Otorinolaringologiju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad