Yunet
 

Zdravlje

Uspešna vakcinacija protiv sezonskog gripa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. novembar 2021. • 18:35 •

Uspešna vakcinacija protiv sezonskog gripa

Dobar odziv sugrađana za vakcinaciju protiv sezonskog gripa u pančevačkom  Domu zdavlja. Pored dugododišnjih sugrađana koji se vakcinišu zbog pridruženih bolesti koje imaju  po prvi put se javljaju oni koji nisu do sada bili vakcinisani protiv sezonskog gripa.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa  počela je prošlog meseca i to vakcinom instituta „Torlak“trovalentnom i četvorovalentnom .Odziv sugrađana koji su se i ranije vakcinisali protiv sezonskog gripa je dobar.  Vakcina protiv gripa namenjena je osobama  koje su u posebnom riziku, imaju hronična oboljenja, koje su na terapiji malignih bolesti i koje imaju bilo koje druge hronične zdravstvene tegobe potrebno je da se opredele i dođu na vakcinaciju u svoju zdravstvenu stanicu.To je važno  zato što je za  period stvaranja imuniteta potrebno da prođe  dve do tri nedelje posle primanja vakcine.

Često pitanje sugrađana koji su se vakcinisali protiv kovida 19 da li mogu i u kom razmaku da se vakcinišu Torlakovom vakcinom protiv seonskog gripa.

Zaštita od virusa gripa je i u ovoj sezoni od velikog značaja s obzirom na komplikacije koje se mogu javiti ako se udruženo jave virus gripa i kovida.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena