Yunet
 

Zdravlje

Moderna uskoro u Domu zdravlja Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. novembar 2021. • 17:59 •

Moderna uskoro u Domu zdravlja Pančevo

U Domu zdravlja Pančevo je povećano interesovanje sugrađana za vakcinaciju protiv kovida 19. Na punktu u Ulici Miloša Obrenovića, u bivšoj apoteci „Higija“, povećan je broj  građana koji su primili prvu dozu, ali i onih koji se vakcinišu trećom buster dozom rekla je za TV Pančevo doktorka Zorica Sokić.

Srbija je zemlja u kojoj su od početka pandemije stanovništvu dostupne vakcine, protiv kovida 19, različitih proizvođača. Na vakcinalnim punktovima bi uskoro trebalo da se nađe i Moderna. U Domu zdravlja Pančevo vakcina ima dovoljno i ono što je dobra vest da je primetna veća zainteresovanost za vakcinaciju prvom dozom.

U ovom periodu se primećuje povećana zainteresovanost za vakcinaciju prvom dozom, priličan pritisak je za vakcinaciju trećom dozom .Smanjli smo razmak umesto za šest meseci treća doza se prima poslče četiri meseca što se tiče sinofarm vakcinom , što se tiče Sputnjika, Fajzera Astra Zeneke one se primaju na pet meseci .Ako situacija bude zahtevala otvorićemo i nove vakcinalne punktove. Trenutno su vakcinalni punktoviu apoteci „Higija“ i Preventivni centar Doma zdravlja koji rade od 8 do 20 i vikendom.

Na vakcinalnim punktovima Doma zdravlja dostupne su sve vrste vakcina, i vakcinacija se obavlja svakog dana od 8 do 20 sati .

U Službi za zdravstvenu zaštitu dece obavlja se vakcinacija mališana. U zavisnosti od uzrasta neophodna je saglasnost roditelja i pregled pedijatra.

U pančevačkoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima se leči oko 150 pacijenata. Više od 80 odsto obolelih je sa težom kliničkom slikom i nije vakcinisano. Vakcinacija je jedini način u borbi protiv korona virusa Za vakcinaciju nije neophodna zdravstvena knjižica dovoljan je pasoš ili lična karta radi identifikacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena