Yunet
 

Zdravlje

Opšta bolnica: Od korone se leči 140 pacijenata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. septembar 2021. • 08:39 •

Opšta bolnica: Od korone se leči 140 pacijenata

Zbog povećanog broja obolelih od kovida, 19 koji zahtevaju bolničko lečenje, ponovo se na  prvom  spratu   Internog odeljenja Opšte bolnice leče pacijenti oboleli od ovog virusa.Trenutno je 140 pacijenata.

Po ko zna koji put zbog širenja virusa kovid 19  Grudno  i Neurološko odeljenje  pančevačke bolnice  postalo je  kovid odeljenje. Tamo se zbrinjavaju pacijenti koji zahtevaju kiseoničku terapiju. Broj obolelih od ovog virusa svakodnevno se povećava, a trenutno na bolničkom lečenju je oko 140 pacijenta, rekla je dr Slađana Kovačević, pr Opšte bolnice Pančevo.

“Trenutno je u Opštoj bolnuci hospitalizovano oko 140 pacijenata,  8 pacijenata na haj-fo podršci i 5 intubiranih, odnosno na respiratoru. Slika pacijenata je teška i srednje teška i to su pacijenti koji zahtevaju kiseoničku potporu. Prvi sprat Internog odeljenja izmešten je na treći i četvrti sprat Internog odeljenja. Prvi spart zauzimaju pacijenti na intezivnoj ili poluintezivnoj nezi – rekla je dr Slađana Kovačević, PR Opšte bolnice.

Kovid “ne poznaje godine”, od ovog virusa oboljevaju i mladi i stari, dok su poslednjim talasom obuhvaćena i deca. Doktorka Kovačević dodaje da su na bolničkom sve starosne grupe. 

“Nemamo izraženo mlađe ili starije, ali ono što mogu da kažem da su uglavnom nevakcinisani koji završe na kiseoniku i da imaju težu kliničku sliku.Onaj koji je oboleo, a vakcinisan je, mogu slobodno da kažem, ima lakšu kliničku sliku – rekla je dr Kovačević.

Vakcinacija protiv kovida 19 obavlja se svakog dana u apoteci „Higija“koja se nalazi u Ulici Miloša Obrenovića od 2 do 4 u periodu od 8 do 20 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena