Yunet
 

Zdravlje

Majčino mleko nema zamenu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. avgust 2021. • 17:24 •

Majčino mleko nema zamenu

Prve nedelje avgusta obeležava se Svetska nedelje dojenja.  Posle porodilišta prva osoba koja majci pruža podršku je babica koja dolazi u posetu. Ekipa Televizije Pančevo zajedno sa babicom bila je danas u poseti porodici koja je nedavno dobila dečaka Bogdana.

Majčino mleko nema zamenu i najbolje je za svaku bebu, ali majke koje se tek porode i treba da doje često se suočavaju sa različitim problemima. Mlada majka Milica Naumovski zahvaljući upornosti i želji da svojoj deci pruži njabolju zaštitu, dojila je oba deteta. Nije bilo jednostavno, ali kako kaže, uspela je zahvaljući i podršci babice.

Po izlasku porodilje iz bolnice babica dolazi istog dana kako bi pomogla prilikom kupanja bebe. Ujedno pomaže i majci da nauči da pravilno doji. Ne smemo da zaboravimo da je majčino mleko jedina zdrava prirodna ishrana, rekla je Jelena Mitić, glavna sestra Patronožne službe Doma zdravlja.

U Domu zdravlja povodom Svetske nedelje dojenja organizovana su predavanja budućim mamama na ovu temu. Priče poput ove upravo treba da budu podstrek mladim mamama da istraju kada je dojenje u pitanju, zaključuje Jelena Mitić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena