Yunet
 

Turizam

Oaza spokoja i zadovoljstva na obali Ponjavice u Omoljici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. mart 2024. • 18:26 •

Oaza spokoja i zadovoljstva na obali Ponjavice u Omoljici

U idiličnom okruženju Kutka za prijatelje Bratislave Seje Gajić na obali Ponjavice u Omoljici, putnici namernici i poznanici gospođe Seje uživaju u miru i prirodi već godinama. Kroz ovu etno kuću prošlo je hiljade ljudi iz Srbije i Evrope, a svako od njih pronašao je oazu spokoja i zadovoljstva.

Na kraju Omoljice, kraj obale Ponjavice, u ambijentu punom zelenila i cveća, nalazi se Kutak za prijatelje Bratislave Seje Gajić. Iako se tu okupljaju njeni poznanici, dobrodošli su i svi putnici namernici, odnosno svako ko želi da se odmori i uživa u prirodi.

Za sve ove godine od kada postoji ova etno kuća, kroz nju je prošlo hiljade i hiljade ljudi, kako iz Srbije, tako i iz mnogih zemalja Evrope, a ono što je zajedničko za sve njih, kako kaže gospođa Seja je da su ovde pronašli neki svoj mir i dobro se proveli.

U ovoj oazi mira redovno se organizuju i takmičenja za penzionere.

U razgovoru sa gospođom Bratislavom shvatili smo koliko znači imati volju, kao i to da ništa nije nemoguće ako to stvarno želite i volite da radite. Bitno je naglasiti da vlasnici ove etno kuće cilj nije finansijske prirode, jer poseta ovom mestu ne uključuje nikakvu naknadu. Umesto toga, ističe da je njen glavni motiv omogućiti gostima da se opuste i uživaju, pružajući im na taj način beg od ubrzanog i urbanog života.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena