Yunet
 

Turizam

Otvoren konkurs za razvoj seoskog turizma

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. februar 2024. • 15:07 •

Otvoren konkurs za razvoj seoskog turizma

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva zadodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma,koji će biti otvoren do 15. aprila. Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstu poziva zainteresovane da se prijave na konkurs, obzirom da uslovi nisu teški , a sredstva će im omogućiti da obogate svoju ponudu.

Država prepoznaje značaj koji za razvoj turizma imaju seoska domaćinstva, vinarije, etno kuće. Zato je Ministarstvo turizma i omladine raspisalo konkurs za dodelu sredstva kojima podstiće ovu granu turizma. O tome je bilo reči i na nedavno održanom Sajmu turima, prilikom otvaranje Vinske ulice.

  • Država prepoznaje značaj vinarstva , mi potpomažemo njegov razvoj i svakako dajemo subvencije i kroz Ministarstvo poljoprivrede. Takođe je Ministarstvo turizma i omladine raspisalo konkurs za pomoć i subvencije za razvoj etno i seoskim domaćinstvima koji se bave vinsrstvom, tako da ćemo svi zajedno nadam se učiniti da postanemo motor razvoja vinsrstva u ovom delu Evrope i što pre stignemo razvijene evropske zemlje u ovoj oblasti. Sve informacije se nalaze na sajtu Ministarstva, procedura je veom jednsotavna,kriterijumi nisu oštri, konkurs je otvoren do 15. aprila. Pozivamo ovom prilikom sva etno domaćinstva, salaše, etno kuće, seoska gazdinstva da se prijave i kvalitetom svojih proizvoda da se izbore za subvencije ministarstva, rekao je Uroš Kandić – državni sekretar u Ministarstu turizma i omladine

Pravo na dodelu sredstava imajuseoska domaćinstva, etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.Cilj konkursa je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena