Yunet
 

Turizam

Rekordan broj izlagača i posetilaca na 37. Slaninijadi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. februar 2024. • 18:17 •

Rekordan broj izlagača i posetilaca na 37. Slaninijadi

Ovogodišnja, 37. po redu Slaninijada je rekordna po broju izlagača, ali i po broju posetilaca. Ni poslednjeg dana te tradicionalne manifestacije nije izostalo veliko interesovanje za slaninom, kobasicom i ostalim proizvodim od svinjskog mesa. Zadovoljni su proizvođači, ali i kupci.

Ko se ovih dana zatekao u Kačarevu, na „Slaninijadi“, teško da bi prepoznao ulice ovog mirnog banatskog mesta. Poslednjeg dana ove četvorodnevne manifestacije nezapamćena gužva. Povorka ljudi išla je od samog ulaska u selo i kud god se baci pogled, narodski rečeno – nema gde igla da padne. Postavljene su tezge različitih izlagača, a na njima ima svega što duša poželi – slanine, kobasica i drugih mesnih prerađevina, zatim slatkih đakonija, kolača i raznih poslastica, kao i domaće izrađenih rukotvorina. Proizvođači dolaze iz svih krajeva Srbije. Kažu zadovoljni su ovogodišnjim prometom.

Oduševljenje ne kriju ni posetioci. Dolaze svake godine i uvek se vraćaju punih ruku.

Čvarci, kobasice, pršuta, neizbežna slanina, svako od posetilaca pronašao je nešto za sebe. Kvalitetna, domaća hrana i odlična zabava. Nema sumnje da se trideset sedma „Slaninijada“, sa čak 400 izlagača i bogatim četvorodnevnim programom pokazala kao rekordna i po broju posetilaca, ali i po sadržaju mnogo bolja u odnosu na prethodnu. Organizatori obećavaju da će i naredne godine ova veoma popularna manifestacija nadmašiti ovu 37. po redu i još jednom potvrditida je Slaninijada u Kačarevu jedna od najboljih i najvažnijih događaja ne samo u Pančevu, već i u Srbiji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena