Yunet
 

Turizam

„Švarglijada“ 17.put okupila veliki broj posetilaca u Lokvama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. februar 2024. • 15:51 •

„Švarglijada“ 17.put okupila veliki broj posetilaca u Lokvama

Mesna zajedica Lokve, u saradnji sa Opštinom Alibunar, po 17. put organizovala je jednu od najposećenijih gastronomskih manifestacije u Južnom Banatu, čuvenu „Švarglijadu“.

Švarglijada kao jedna od najpoznatijih zimskih manifestacija održava se u Lokvama već 17 godina. U takmičarskom delu ove godine učestvovalo je preko 20 proizvođača švargle. Prvog dana manifestacije takmičari su kuvali švarglu, a prema rečima predsednice opštine Alibunar za posetioce je bio pripremljen i bogat kulturno-umetnički program.

Ono što je upotpunilo “Švarglijadu” jeste i učešće đaka koji su ljubav prema svojoj tradiciji i selu prikazali na papirima, maštovito crtajući i izloživši svoje radove.

Drugog dana manifestacije upriličeno je proglašenje pobednika.

Žiri je imao težak zadatak da odluči kome će ove godine pripasti titula najboljeg kuvara švargle.

Švarglijada je veoma važna za Lokve kao i za čitavu opštinu Alibunar, jer doprinosi turističkom razvoju. Organizatori su zadovoljni što je njihova manifestacija opstala svih ovih godina i što svake godine ima sve više posetilaca, a predsednik MZ Lokve, Darian Tapalaga ističe da je “Švarglijada” idealna prilika i za uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena