Yunet
 

Turizam

Turističke agencije spremile ponude za letovanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. januar 2024. • 16:47 •

Turističke agencije spremile ponude za letovanja

Za mnoge naše sugrađane leto nije daleko, mada kalendarski do mora, planina ili banja predstoji nekoliko meseci. Turističke agencije već imaju ponude za letovanje. Kako ide prodaja aranžmana i koje vrste putovanja i zemalja su najaktuelnije proverili smo u „Continental Travelu“.

Turističke agencije, iako još traje zimska sezona, uveliko pripremaju aranžmane za letovanje. Prodaja je počela ranije. Najviše zastupljene destinacije su Grčka i Turska, kažu u „Kontinental Travelu“ koji i ove godine spremno dočekuje buduće putnike.

– Prodaja počinje već od novembra meseca kada organizatori izbacuju prve ponude i cene. Prednost ranih uplata je raniji buking, što se tiče Grčke popust je do 20%, a što se tiče Turske, taj popust može da bude i preko 20% kod pojedinih hotela, što je veći popust nego što se može dobiti kad startuje prodaja.

Prema rečima našeg sagovornika, cene su ipak nešto veće ove u odnosu na prethodnu godinu.

– To je za nekih 10% veća cena u proseku kada je Grčka u pitanju. Ali s obzirom da su cene svega otišle gore, to je negde i moglo da se očekuje. Cena prevoza je takođe skočila, a od ove godine je poskupela i boravišna taksa u Grčkoj. Ono što je nekad bilo pola eura po danu, od ove godine će biti 15 eura za 10 dana, po smeštajnoj jedinici.

Možete sami da organizujete letovanje i da se ne vezujete za ponudu ishrane ili izleta koje nudi agencija. Isto tako ako želite da se potpuno opustite i uživate imate mogućnost da uplatite aranžman koji uključuje sve, kaže naš sagovornik.

– Pa u principu je individualna stvar ko šta voli, ali ukoliko neko želi da ima veću slobodu, onda je to naravno Grčka i apartmanski smeštaj bez hrane, gde ćete vi sami organizovati kako ćete se hraniti, a ko želi više neku varijantu komfora i all-inkluziv varijanta, onda je to definitivno Turska i avionski prevoz.

U Turističkoj agenciji „Continental Travel“ kažu da postoji interesovanje i za Crnu Goru, a putnici rado biraju da posete i evropske gradove – Budimpeštu, Beč, Prag. Aktuelni su takođe jednodnevni aranžmani, produženi vikendi, ali i višenedeljni boravci u inostranstvu. U svakom slučaju u ponudi ima za svakoga po nešto, na vama je samo da odaberete destinaciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena