Yunet
 

Turizam

Predstavljanje ,,Dana štrudle” u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. avgust 2022. • 10:30 •

Predstavljanje ,,Dana štrudle” u Pančevu

Štrudla je postala zaštitni znak Dolova, a Udruženje žena ,,Dolovke“ i ove godine organizuje ,,Dane štrudle“ čiji će se glavni program održati u subotu 3. septembra na platou ispred Doma kulture ,,25. maj“. Ova manifestacija imaće takmičarski karakter, a njen cilj je i ove godine očuvanje i popularizacija starihobičaja, jela i kolača.

Glas o dobroj štrudli iz Dolova daleko se čuje, a za to su zaslužni ,,Dani štrudle“ koji se u ovom mestu održavaju već 23. put. Domaćice iz udruženja žena ,,Dolovke“ vredno će predstavljati ovu dobro poznatu manifestaciju do kraja nedelje na korzou u Pančevu.

Tri dana dolazimo u Pančevo, a u subotu 3. Septembra počinje Štrudlijada u Dolovu. Početak ,,Dana štrudle” biće u 10 sati. Organizacija protiče u najboljem mogućem redu. Dolazi nam stvarno puno ljudi iz Beograda, ali oni često dolaze na kraj kada se sve proda. Sve prodamo mi, ali i druga udruženja koja dođu kod nas kao gosti. – rekla je Negica Stokić, UŽ ,,Dolovke“.

Žene iz Dolova znaju na koji način da naprave dobru štrudlu, ali vole iznova da učestvuju u takmicenju za najbolju. Ove godine pored Dolovki, nadajući se da će baš njihova štrudla poneti titulu najbolje, takmičiće se oko 25 udruženja iz cele zemlje. Žiri iz godine u godinu ima sve izazovniji posao.

Težak je posao zbog toga što ima pzuno udruženja koja dolaze iz svih delova Srbije i žiri se dugo zadrži birajući najbolju štrudlu. Priprema se po dva uzorka od svake štrudle. Biće stvarno puno udruženja, a pored ostalog i pijačni dan u Dolovu učiniće atmosferu posebnom. Po štrudli se sada zna za Dolovo. – ističe Negica.

Nakon promocija u Pančevu, povodom ,,Dana štrudle“ u Dolovu će svečano biti otvorena izložba ručnih radova u prostorijama Udruženja žena ,,Dolovke“, a centralni program manifestacije zakazan je za subotu u 10 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena