Yunet
 

Turizam

Manifestacija Banatski hleb u četvrtak u Banatskom Novom Selu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. avgust 2022. • 17:49 •

Manifestacija Banatski hleb u četvrtak u Banatskom Novom Selu

U Banatskom Novom Selu će se u četvrtka 25. Avgusta održati 8 po redu manifetacija Banatski hleb. Na manifestaciji će se u pravljenju najlepšeg domaćeg hleba takmičiti Udruženja žena sa teritorije grada Pančeva, kao i iz Vršca, Alibunara i gosti koji će učestvovati na festivalu muzike.

Ove godine manifestacija Banatski hleb biće održana u okviru Festivala rumunske muzike i folklora, koje ća biti održan od 25. do 28. Avgusta. Festival počinje izborom za najbolji hleb i izložbom radova Udruženja žena koje će učestovati na ovoj manifestaciji.

Od 16 časova će izlagati svoje radove na platou ispred doma kulture gde će naši posetioci moći da vide raznovrsne ručne radove koje taj dan žene budu izložile. Izlagaće sva udruženja sa teritorije grada Pančeva ima ih dosta, biće sa teritoije grada Vršca, Alibunar, a jošneka udruženja treba da potvrde svoj dolazak.

Žene će se takmičiti u pravljenju najlepšeg domaćeg hleba, koje mogu da prave po želji, od različitog brašna i sa raznim dodacima.

Do sada su sve žene bile voma maštovite, pravile su hleb sa kvascem i bez kvasa, sa sodom bikarbonom, sa rznim vrstama semenki i brašna. Zaista to bude pravo čarobno stvaralaštvo, žene se svega dosete i do uvek jako lepo izgleda, a mogu dakaže i da je veoma ukusno. Ove godine u žiriju je ponovo poznati kuvar Saša Mišić, prijatelj Udruženja, on će po svom nahođenji i po svom ličnom iskustvu, jer će sa njim biti i jedan naš pekar. A kako oni odlučujumi to ne znamo, to je tajna za nas ostale.

Pobednica koja je napravila najlepši hleb po izboru žirija biće progašena u četvrtak u 18 sati i 30 minuta kada je predviđeno i otvaranje Festivala rumunske narodne muzike i folklora. Snežana Baba, ispred Udurženja Novoseljanke,organizatora manifestacije Banatski hleb za narednu godinu najavlje novine i učestvovanje u takmičenju i pekara koji prave hleb.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena