Yunet
 

Turizam

Otviorena manifestacija „Ribarski dani i noći“ u Ivanovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. avgust 2022. • 08:00 •

Otviorena manifestacija „Ribarski dani i noći“ u Ivanovu

U Ivanovu se održava tradicionalna manifestacija „Ribarski dani i noći“. U okviru ove manifestacije, pored takmičenja u pripremanju riblje čorbe, organizovana su i brojna sportska takmičenja, poput pecanja na plovak ili gađanja glinenih golubova.

Ove godine manifestacija „Ribarski dani i noći“ u Ivanovi se poklopila i sa obeležavanjem seoske slave – Velike Gospojine, po Gregorijanskom kalendaru. Organizatori su se potrudili da i ovog puta pripreme bogat program za sve uzraste.

–Mi svake godine, ovo je druga godina da pravimo u avgustu, povezujemo sa seoskom slavom, a inače početkom jula organizujemo ovu manifestaciju „Ribarski dani i noći“. Tu uključujemo niz takmičenja i većinom gledamo da je to za decu. U devet sati imali smo gađanje glinenih golubova disciplina trap. To se održava na streljani na kraju sela. U 10 sati počelo je kuvanje riblje čorbe i prodajna izložba ručnih radova i kolača naših baka, – izjavio je Jošika Duduj, predsednik Saveta Mesne zajednice Ivanovo.

Drugog dana manifestacije ljubitelji dobrog zalogaja takmičili su se u kuvanju riblje čorbe, dok su Članice KUD-a „Bonaz Šandor“ pripremile tradicionalne domaće kolače.

–Već par godina ali povremeno, kad se napravi slobodnog vremena. Kad su manifestacije nedeljom, to nam odgovara. Kuvanje kotlića, riblje čorbe, pasulja, paprikaša, gulaša i svega ostalog. Ovo je jako lepo napraviti u Ivanovu ovako nešto. Ima dosta ljudi, dosta sveta. Lepo je družiti se i zabavljati, – kaže Ivan Tisevski iz ekipe Kafana „Đeram“.

–Mi smo se udružili sa Mesnom zajednicom kad prave manifestaciju „Ribarski dani i noći“. Tada smo partneri i mi pravimo svašta, bude nas više i bude lepše. Mi pravimo krofne, to smo počeli i to sada stalno pravimo, to su nam kolači kada pravimo kolače. Sada prodajemo kolače i mekike, – Kaže Ana Fišer potpredsednica MKUD „Bonaz Šandor“.

„Ribarski dani i noćI“ je manifestacija koja se tradiconalno održava u Ivanovu tokom letnjih meseci, od 2012. godine. Seoska slava oeležava se 15. avgusta, a tog dana u 19 sati biće otvoren 15. Salon umetničke fogoragije. Za večernje sate pripremljen je muzički program.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad