Yunet
 

Turizam

Bogat program u Ivanovu na manifestaciji „Ribarski dani i noći“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. avgust 2022. • 09:30 •

Bogat program u Ivanovu na manifestaciji „Ribarski dani i noći“

U Ivanovu se tokom predstojećeg vikenda održava tradicionlan manifestacija „Ribarski dani i noći“. Organizatori su se potrudili da i ove godine pripreme bogat program za sve uzraste. Pokrovitelj manifestacije je Grad Pančevo.

Ribarski dani i noć je manifestacije koja se tradiconalno održava u Ivanovu tokom letnjih meseci, od 2012. godine. Okuplja mnogo dece, ali i ljubitelje kuvanja, sportova, fotografija. Prvi dan, subota, 13. avgust rezervisan je za decu i program namenjen njima, kaže Joška Duduj, predsednik Saveta Mesne zajednice Ivanovo.

Subota 13.08. krećemo sa takmičenje u pecenju na plovak na kanalu Tamiš Dunav, učestvuju deca do 14 godina. Svoj deci smo obezbedili nagrade, bude između 30 I 40 dece, dobiće sok I sendvič I majcu. U 11.30 za mališane od 4 d0 9 godina organizovano je skakanje u vreći, to posle očkuje I decu uzrasta od 10 do 14 godina. I za njih smo bezbedili medalje. U 14 časova u Sali OŠ Moše Pijade imamo turnir u stonom tenisu, a od 16 časova ima turnir u stonom fudbalu. U 19 časova ispred Doma kulture biće održana predstava za decu “Ceca pereca” I u 21 čas živa muzika na otvorenom na stadionu Fudbalskog kluba Strela u Ivanovu. – rekao je Joška Duduj – predsednik Saveta MZ Ivanovo.

U nedelju će se ljubitelji dobrog zalogaja takmičiti u kuvanju riblje čorbe. Članice KUD-a Bonaz Šandor pripremile su i za ovu godinu stare domaće kolače.

Imamo gađanje glinenih golubova u saradnji sa Lovačkom sekcijom Jarebica iz Ivanova, to počinje u 9 sati na streljani. U 10 sati na platou ispred Doma kulture počinje kuvanje riblje čorbe I prodajna izložba kolača naših baka u organizciji Udruženja Bonaz Šandor. U 18 časova kod mosta biće organizovano igranje “popike” takođe u organizaciji Udruženja Bonaz Šandor. I u 21 sat nas očekuje živa svirka na stadionu. – rekao je Duduj.

Ivanovčani 15. Avgusta obeležavaju seosku salvu. Tog dana će u 19 sati biti otvoren15. Salon umetničke fogoragije kome će prisustvovati glumac Milorad Miki Damjanović. Za večernje sate pripremljen je muzički program.

Organizatori manifestacije u MZ Ivanovo, Dom kulture kao i osnovna škola iz ovog mesta, KUD Bonaz Šandor kao i Udruženje „Ivanovo – Banat“. Pokrovitelj manifestacije je Grad Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena