Yunet
 

Turizam

Preobraženski dani počinju 13. avgusta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. jul 2022. • 13:50 •

Preobraženski dani počinju 13. avgusta

Preobraženski dani ove godine počinju 13. avgusta. Ova manifestacija održava se deveti put, a prema rečima predsednika MZ ,,Gornji grad“ Branislava Gligorica sva udruženja koja učestvuju u organizaciji potrudila su se da upotpune program novim sadržajima.

– Prvi dan preobraženskih dana biće otvoren fijakerijadom, koja će se održati na gradskom hipodromu, sa početkom u 12 sati, 14. avgusta počinjemo od osnovne škole Vasa Živković, gde će se održati turnir u malom fudbalu za koji su spremne i brojne nagrade. Trećeg dana u prostorijama MZ ,,Gornji grad” biće održano kulturno veče sa početkom u 18 sati kada će glavni organizator biti KK ,,Prota Vasa Živković”. Poslednji dan je i najlepši koji počinje rezanjem slavskog kolača u Mesnoj zajednici i u crkvi kada će biti i nastupi Kulturno umetničkog društva, kaže Branislav Gligorić, predsednik MZ Gornji grad.

Ove godine među organizatorima su se istakli KUD ,,SM Čigra“ i UŽ ,,Pančevke“.

– Zaista se trudimo da svake godine obogatimo naš program, imamo sve veću i veću podršku našeg grada, moramo i to da opravdamo. Ove godine smo osmislili da 17. avgusta oržimo jedam kviz za decu na temu zaštite životne sredine. To će biti zabavni kviz za decu uz raznorazne igrice, a 18. avgusta će takođe biti održan kviz za odrasle na temu opšte kulture, s tim što će pitanja biti vezana za Gornji grad, Preobraženje i istoimeni hram, izjavila je Snežana Marjanov, predsednica UŽ ,,Pančevke“ Gornji grad i KUD ,,SM ,,Čigra“.

Tokom trajanja ove manifestacije predstaviće se preko 20 udruženja, koja će obogartiti ovaj poznati događaj u Pančevu i okolini. Inace, posebna zvezda 19. avgusta, na dan Preobraženja Gospodnjeg, kako su istakli organizatori, biće estradna umetnica Snežana Đurišić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena