Yunet
 

Turizam

Međunarodni festival ’’Vršački Venac“ organizovan po 23. put

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. jul 2022. • 16:50 •

Međunarodni festival ’’Vršački Venac“ organizovan po 23. put

Međunarodni festival ’’Vršački Venac“ po 23. put organizovan je na Trgu Svetog Teodora Vršačkog i trajaće do 13. jula. Ceremoniji svečanog otvaranja prethodio je tradicionalni defile ansambala učesnika na platou ispred Gradske kuće.

U okviru prve večeri festivala ’’Vršački Venac“, mnogobrojnoj publici predstavili su se ansambli iz Rumunije, Perua, Meksika, Severne Makedonije, Italije i Srbije. Čast da zvanični deo programa ovogodišnjeg festivala otvori, imalo je Gradsko kulturno – umetničko društvo „Laza Nančić” iz Vršca.

Pre početka festivala, prisutne je pozdravila direktorka festivala Olga Petrov, a ovogodišnju manifestaciju, zvanično je otvorila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović. Ona je svim učesnicima poželela da uživaju u festivalu i blagodetima grada.

Vršački venac kroz svoju tradiciju dočarava raznovrsnost običaja među narodima koje muzika uvek spaja, a isto tako nam pokazuje da se srpska igra i muzika neguju među mladima kako u Vršcu tako i u najudeljenijim krajevima sveta. Najveć bogatsvo ovog festivala je što je godinama stvarao nova prijateljstva, a što bi trebalo da bude najveće dostignuće ovakvih manifestacija dok je grad Vršac promovisao domaćina da bi se svaki gost rado vratio. – rekla je Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca.

Međunarodni festival folklora ‘’Vršački venac” osnovan je 1993. godine, sa inicijativom da, kaka kažu organizatori poput poznatih svetskih festivala, sačuva i neguje ono što je najvrednije u bogatom fondu narodnih pesama i igara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad