Yunet
 

Turizam

Dani Vajferta od 1. do 3. jula

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. jun 2022. • 15:00 •

Dani Vajferta od 1. do 3. jula

Ovogodišnji Dani Vajferta posvećeni su 300-toj godini od pocetka proizvodnje piva u ovim krajevima. Tokom manifestacije učenici Regionalnog centra za talente ,,Mihajlo Pupin“ predstaviće zanimljive istraživačke radove: Đorđe Vajfert i rudarstvo, Đorđe Vajfert kao kolekcionar, dobrotvor i privrednik …

Dani Vajferta održaće se od 1. do 3. jula. Pored bogatog muzičkog programa na koji su pančevci svake godie navikli Turistička organizacija Pančevo u saradnji sa Regionalnim centrom za talente ,,Mihajlo Pupin“ održaće posebna predavanja.

Razlog vise da posetite ovu manifestaciju jeste I najava da ce po prvi put moci da se cuju detalji iz zivota oca Đorđa Vajferta, Ignjata. Predavač i mentor pri Regionalnom centru za talente ,,Mihajlo Pupin“, istoričar Nikola Koneski upoznaće vas sa informacijama koje do sada nisu bile predstavljene stručnoj i naučnoj javnosti.

Predavanja posvećena znamenitom Pančevcu, njegovoj porodici, ali i istoriji pivarstva u našem kraju biće održana 2. jula u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pačevo sa početkom u 18 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena