Yunet
 

Turizam

Održana 26. „Fijakerijada“ u Crepaji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. april 2022. • 16:55 •

Održana 26. „Fijakerijada“ u Crepaji

U Crepaji je tradicionalno održana 26. Fijakerijada – smotra paradnih konja i fijakera. Na “Fijakerijadi” takmičili su se učesnici iz cele Srbije u dvopregu, četvoropregu i petopregu, više od 130 –toro njih. Organizatori su konjički klub „Lipicaner“. Na smotri paradnih konja i fijakera koja se održava 26. put u Crepaji, najatraktivnije je bilo takmičenje u nadmetanju dvoprega. Za prestižne pehare ove godine takmičilo se oko 130 učesnika.

Crepaja je oduvek bila poznata po negovanju dobrih konja i čuvanju tradicije. Ova tradicionalna manifestacija paradnih konja i fijakera već 26 godina okuplja ljubitelje ovih plemenitih životinja na jednom mestu. Pritom je postala događaj gde svaki vlasnik konja želi da se oproba, ali i pokaže ove domaće životinje, kaže predsednik Upravnog odbora Udruženje odgajivača konja Srbije Jekoslav Papadopola.

Fijakerijada je prilika i za najmlađe da vide konje, sprijatelje se s njima i oprobaju u jahanju. Organizatori smotre iz konjičkog kluba „Lipicaner“ kažu da svi koji dođu na “Fijakerijadu” ponesu samo lepe utiske.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena