Yunet
 

Turizam

Južnobanatskim privrednicima predstavljene mogućnosti turističkog poslovanja u istočnoj Srbiji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. april 2022. • 15:10 •

Južnobanatskim privrednicima predstavljene mogućnosti turističkog poslovanja u istočnoj Srbiji

Južnobanatskim privrednicima Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije predstavila je turističke lokacije, kao i projekte u koje mogu da investiraju u ovom delu naše zemlje. Na prezentaciji su predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti poslovanja u turizmu. Prezentacija u Pančevu održana je u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Južnobanatskog upravnog okruga.

Privrednicima iz Južnog Banata, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, predstavila je više od 20 aktuelnih lokacija i projekata za koje se traže kupci, investitori ili partneri. Vladan Jeremić, direktor ove agnecije navodi da Istočna Srbija godišnje beleži promet od 300.000 turista, koji ostvare preko milion noćenja, što je jasan pokazatelj da je svako ulaganje u ovaj regiji, više nego dobar izbor.

Mogućnosti za investiranje su brojne. Od ulaganja u smeštajne kapacitete, ugostiteljske objekte, etno kuće, lovačke i planinarske domove, preko kupovine ribnjaka, do izgradnje tržnog centra. U Privrednoj komori navode da će slediti njihov primer, jer i Južni Banat ima mnogo toga da ponudi stranim i domaćim turistima.

U našoj zemlji poslednjih godina dosta je uloženo u putnu infrastrukturu, što je jedan od osnovnih preduslova za razvoj turizma. Istočna Srbija našim privrednicima je, kako kažu, zadala zahtevan “domaći zadatak”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad