Yunet
 

Turizam

Održana 22. ,,Dolovačka štrudlijada”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. septembar 2021. • 09:23 •

Održana 22. ,,Dolovačka štrudlijada”

Održana je 22 ,,Dolovačka štrudlijada”. Ova manifestacija duga više od dve decenije i ove godine njen organizator je Udruženje žena ,,Dolovke“. Pored voćnih štrudli i štrudli sa makom, posebnu poslasticu su predstavljale i slane štrudle sa maslinama i sirom i štrudla sa ajvarom.

Tradicionalnu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je zahvalio učesnicima i istakao da će ovu manifestaciju i u budućnosti  podržavati Grada. Manifestaciju je posetila i gradska menadžerka Maja Vitman.

Slatke i slane štrudle pripremile su vredne dame Dolova. Štrudle u Dolovu se prave od davnina, kaže Snežana Danilov članica udruženja ,,Dolovke“. Kada kažemo štrudla prvo pomislimo na štrudlu sa makom, ipak, pored nje postoje i druge, jednako slasne i ukusne.

Sunčano vreme prve nedelje septembra ulepšalo je ovaj poznati dolovački događaj, a pored štrudli, brojna udruženja žena sa teritorije Južnog Banata predstavile su posetiocima svoje ručno rađene proizvode. Takođe upriličen je i bogat kulturno umetnički program.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena