Yunet
 

Turizam

Velikogospojinski dani u Crepaji od 25. do 29. avgusta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. avgust 2021. • 12:21 •

Velikogospojinski dani u Crepaji od 25. do 29. avgusta

Foto: kovacicainfo

Seoska slava Crepaje, Velika Gospojina, ove godine biće obeležena uz niz događaja kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera. Organizatori su spremili bogat program uz tradicionalne manifestacije.

Za petak, 20. avgust, planirana je promocija knjige Nikole Todorova Plodovi srca. U svečanoj sali Mesne zajednice u Crepaji promocija će početi u 19 časova. Organizator ovog događaja je Dom kulture “Mita Živkov Lala”. Pored ovog, dom kulture u Crepaji organizuje i tradicionalni “Cezarov” memorijal, takmičenje u kuvanju riblje čorbe 21. avgusta ispred zgrade doma kulture sa početkom u 10 časova.

Od petka, 20. avgusta do 22. avgusta grupa građana organizuje memorijalni turnir u malom fudbalu – Igrajmo za Acu. Turnir će biti održan u školskom dvorištu. 21. 8 u organizaciji škole fudbala “Bubamara” takođe će se održati fudbalski turnir na stadionu u Crepaji sa početkom od 16.30h.

Dan za rukomet – 25. avgust sa početkom u 10 časova održaće se rukometni turnir u Crepaji u školskom dvorištu. Nešto kasnije, sa početkom od 17 časova, Udruženje žena “Vidovdan” iz Crepaje organizuje svoju tradicionalnu manifestaciju “Šoljica kafe zove na razgovor”. Za njihovim štandom kuvaće se i riblja čorba, te svako ko dođe, moći će i da se posluži ovim posnim specijalitetom. Dan kasnije, održaće se i turnir veterana u organizaciji KK “Kozlovac” iz Crepaje.

Kako navodi Nikola Kosovac, dikretor Doma kulture “Mita Živkov Lala”, ove godine će jedna dramska interpretacija biti pred svim zainteresovanim ljubiteljima teatra. Naime, “Kod gospodina Šermana” naziv je predstave, duo drame, koja će biti odigrana u Svečanoj sali Mesne zajednice u Crepaji 26. avgusta sa početkom u 18 časova.

Tradicionalno rezanje kolača uoči seoske slave, Velike Gospojine, biće održano 27. avgusta sa početkom u 18 časova u mesnoj zajednici Crepaja u orgnizaciji članova Saveta Mesne zajednice Crepaja.

Zatvaranje Velikogospojinskih dana biće uz šahovski turnir i to 10. po redu 29.08. Turnir će biti održan u svečanoj sali mesne zajednice Crepaja sa početkom od deset časova. Istog dana, 29. avgusta održaće se i tradicionalni koncert KUD-a Sveti Sava na letnjoj pozornici na pijaci od 19 časova.

Pokrovitelji svih manifestacija su Turistička organizacija opštine Kovačica i opština Kovačica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena