Yunet
 

Turizam

“Krofnijada” u Beloj Crkvi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. avgust 2021. • 07:10 •

“Krofnijada” u Beloj Crkvi

Prva belocrkvanska ,,Krofnijada”, održana je na platou ispred Gradske galerije u Beloj Crkvi. Posetioci su bili u prilici da uživaju u jednom od glavnih simbola Banata, krofni, a sve u svrhu predstavljanja različitih udruženja žena sa teritorije Bele Crkve. 

Ispred Gradske galerijeu Beloj Crkvi održana je prva ,,Krofnijada”. Posetioci su bili u prilici da uživaju u tradicionalnim banatskim krofnama, a najviše su se obradovali najmlađi. Znaju koji su glavni sastojci za pripremu krofni, a neki od njih su i pomagali izlagačima.

Manifestacija je održana u organizaciji Udruženja žena ,,Vredne ruke Bele Crkve“, a u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom i Kulturnim centrom. Pokrovitelj događaja je opština Bela Crkva.

Belocrkvanska jezeria privalače veliki broj turista, a ova manifestacija je još jedan povod da ljubitelji krofni posete Belu Crkvu. Pored takmičarskog karaktera manifestacija  je imala i humanitarnu notu.

Iz udruženja ,,Dan i noć” koje je poslednje osnovano na teritoriji Bele Crkve kažu da je za dobru krofnu potrebno mnogo ljubavi, a mladi  su zainterosovani da nauče od starijih kako se priprema ovaj banatski specijalitet.

Cilj manifestacije je, kako kažu iz Turističke organizacije Bela Crkva da se udruženja sa ovih prostora predstave svojim gastronomskim specijalitetima, suvenirima i ručnim radovima kako bi ova manifestacija stekla samostalnost i bila održavana i narednih godina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena