Yunet
 

Sport

Železničar ostavio dobar utisak na Marakani

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. april 2024. • 19:01 •

Železničar ostavio dobar utisak na Marakani

Crvena zvezda – Železničar 3:0 (1:0)

Stadion: “Rajko Mitić”. Sudija: Danilo Nikolić. Strelci: Ivanić u 45, Endiaje u 73. i Olanjinka u 86. minutu. Žuti kartoni: Mijailović, Bukari (Crvena zvezda).
Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović (od 60. Điga), Rodić, Stamenić, Hvang (od 80. Knežević), Ivanić (od 70. Katai), Bukari (od 60. minuta Šljivić), Olanjinka, Š. Endiaje (od 80. Kraso).
Železničar: Mijatović, Maisa, Obradović, Balaž, Stanković (od 89. Karić), Hajdin (od 69. Trifunović), Đorđević, Knežević (od 59. Grgić), Kovačević (od 59. Maks), Romanić, Pavlov (od 59. Jovanović).

Poraženi jesu, ali se obrukali nisu fudbaleri Železničara na najvećem srpskom stadionu. Čvrsto, disciplinovano i hrabro su igrali izabranici Siniše Dobrašinovića, koji su protiv lidera prvenstva i aktuelnog šampiona Srbije pokazali da mogu da se uspešno nose i sa daleko kvalitetnijim rivalom.
Ipak, nisu imali Pančevci dovoljno sreće da se makar sa bodom vrate kući. Posle odigranih 30 kola u ligaškom delu takmičenja sledi im još sedam finala u plej-inu, a u ovaj deo takmičenja ulaze sa pozicije boroj 15.
Železničar je prvi mogao do vođstva. Kombinovali su Knežević i Pavlov u 14. minutu, ali je napadač Pančevaca šutirao pored gola.
Uglavnom se do kraja prvog poluvremena igralo na sredni terena, bez većih prilika na obe strane. Ipak, popustila je koncentracija igračima Železničara na isteku 44. minuta, što je iskoristio Ivanić i doveo Crvenu zvezdu u vođstvo.
U nastavku utakmice pokušao je trener Siniša Dobrašinović da izmenama „osveži“ ekipu. Bilo je dobtih akcija pred golom crveno-belih, ali ne i konkretnih za pogodak.
Sa druge strane Crvena zvezda je koristila svoje šanse. Katai je centrirao sa desne strane, a Šerif Endijaje je glavom sa pet metara poslao loptu u mrežu za 2:0.
Do kraja utakmice pokušali su fudbaleri Železničara da stignu do počasnog pogotka, ali im to nije uspelo.
Imaće prliku Pančevci da mnogo više pokažu u narednih sedam utakmica, kada će im svaki bod biti neophodan u borbi za opstanak.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena